joi, 28 decembrie 2017

Superstiţii şi tradiţii de Anul Nou – Ce trebuie să faci de Revelion pentru a avea noroc tot anul

Sursă: Superstitii si traditii de Anul Nou - Ce trebuie să faci de Revelion pentru a avea noroc tot anul

Superstiţii şi tradiţii de Anul Nou – Ce trebuie să faci de Revelion pentru a avea noroc tot anul

Superstiţii şi tradiţii de Anul Nou (Revelion). Noaptea de Revelion este plină de tradiţii, obiceiuri, dar şi surperstitii. Se spune că pentru a avea noroc tot anul, trebuie să porţi în noaptea de Revelion un obiect vestimentar de culoare roşie, iar pentru a avea bani tot anul este musai că Anul Nou să te prindă în buzunare cu o sumă de bani importantă, enumeram fiecare superstiţie mai jos.
Bătrânii noştri ne-au învăţat că în noaptea de revelion trebuie să fie gălăgie pentru a alunga din jurul nostru spiritele rele, iar cei mai înverşunaţi susţinători ai acestei tradiţii au un buzunare chiar şi un căţel de usturoi, care ţine de parte orice spirit malefic.
Nici mâncarea nu scapă de superstiţii, se spune că nu este bine să mănânci carne de pasăre pentru că vei râcai tot anul precum acestea şi nu vei reuşi să aduni mare avere în anul ce urmează. Se recomanda cu străşnicie să consumi carne de peşte pentru a trece cu bine de noul an, cum trece cu bine peştele de valuri.
Vrei să ai bani tot anul viitor? Atunci este strict interzis să cheltui bani în ultima sau prima zi din an, nici măcar bani cu împrumut să nu dai, cumpără tot ce ai nevoie înaintea datei de 31 decembrie şi până pe 2 ianuarie abtinete să mai foloseşti portofelul sau cardul. Iar că anul viitor să fie plin de noroc nu este bine să arunci gunoiul în aceste două zile.
Să nu te prindă anul nou cu rufe întinse la uscat, dacă ai spălat în ultima zi din an, baga rapid rufele la uscat în casă este semn clar de pagubă financiară.
· Poartă ceva nou în noaptea de Revelion şi Anul Nou îţi va aduce multă prosperitate.
· Dacă pleci de acasă, nu uita că este bine ca prima persoană ce intră în casa fie un bărbat, femeile aduc ghinion. Asigură-te că este brunet cel care îţi trece pragul, blonzii şi roşcaţii aduc ghinion.

· Eşti îndrăgostit? Nu uita să-ţi săruţi iubita sau iubitul sub vâsc, pentru că relaţia voastră să meargă bine tot anul.




revelion - Superstitii si traditii de Anul Nou - Ce trebuie să faci de Revelion pentru a avea noroc tot anul

Teo Trandafir ne-a învăţat că este bine că în noaptea dintre ai, exact la ora 00.00, să îţi pui o dorinţă deloc materială şi ai să vezi că până la finalul noului an această se va împlini.


Spaniolii sunt şi ei destul de superstiţioşi. Un obicei de Anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare din cele 12 bătăi la ceasului care vestesc trecerea în noul an, ele fiind dorinţe pentru fiecare lună a anului următor.


Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimentele zilei...